Mindszenty 2019.05.07. - Magyar Nemzetőrség

MAGYAR NEMZETŐRSÉG 1956
Magyar Szentkorona kicsinyített másolata
Ungarische Nationalwache
Hungarian National Guard
Tartalomhoz ugrás

Mindszenty 2019.05.07.

Mindszenty József hercegprímás
emléktáblájának felszentelése a Kölni Dómban
2019.05.07-én

Egész Európából gyűltek össze magyar papok, hogy koncelebráljanak Dr. Dominikus Schwaderlapp és Dr. Cserháti Ferenc püspökökkel az emléktábla felszentelése előtti szentmisén.
Fotón középen: Dr. Cserháti Ferenc, a külföldön élő magyar katolikusok püspöke, mellette jobbra: Lukács József kölni plébános, mellette jobbra: Szegner Balázs düsseldorfi főkonzul.
Kedden a délutáni órákban Azbej Tristan államtitkár tartott előadást a Szent Apostolok Bazilikában az üldözött keresztényekről és a Hungary Helps projektről, mellyel kapcsolatban a Dómban tartott szentmisét követően Bejrutba repült, ahol másnap találkozott Szíjjártó Péter külügyminiszterrel, akivel ellenőrizte a libanoni projektek megvalósulását.
A fotón az államtitkár látható Ficsor László nemzetőr ezredes, németországi parancsnok és nagykövet mellett, aki a Szent Kereszt Magazin legújabb számát tartja a kezében Azbej Tristan államtitkár fényképével.

A Magyar Televízió (Duna TV) meginterjúvolta Ficsor László nemzetőr ezredest a Rajna-vidéki magyarok és elsősorban a magyar katolikusok helyzetéről. A riport, valamint a Ficsor Lászlóval készült 26 perces portréfilm 2019.05.18-án (szombaton) 10:48 órakor látható első ízben (Kölni Dóm) a Duna World csatornán, majd 2019.05.19-én (vasárnap) reggel 7:36 órakor a világszerte kisugárzott Duna TV adásában.
Akinek nincs külföldön műholdvevője, megtekintheti a műsorokat a www.mediaklikk.hu webhelyen, akár archív felvételről is.


Mindszenty József bíboros-hercegprímás emléktáblája a Kölni Dóm kriptájában, közvetlenül a lejáró lépcsővel szemben, fő helyen.
A kép felnagyításához vigye a kurzort a képre!
Ficsor László nör. ezredes, németországi parancsnok olvasta fel a szentleckét a Kölni Dóm oltára előtt.
Az impozáns Kölni Dóm, Európa második legnagyobb katedrálisa
Impresszum:
1956 Magyar Nemzetőrség, Németországi parancsnokság
Ficsor László nemzetőr ezredes
németországi parancsnok
Neuer Wall 2, Pf. 1470
D-47441 Moers
Telefon:
+49 176 960 78000
Vissza a tartalomhoz