Németországi képviselet - Magyar Nemzetőrség

MAGYAR NEMZETŐRSÉG 1956
Magyar Szentkorona kicsinyített másolata
Ungarische Nationalwache
Hungarian National Guard
Tartalomhoz ugrás

Németországi képviselet

A Magyar Nemzetőrség 1956 németországi képviseletével Ficsor László nemzetőr ezredest (Moers, Észak-Rajna-Vesztfália) bízta meg Dömötör Zoltán vezérezredes, főparancsnok. Helyettese Bánó József nemzetőr ezredes (München).
Ficsor László 1956-ban, a Forradalom évében született, és feleségével együtt 1982 óta él Németországban. Okleveles villamosmérnök, műszaki és gazdasági szakfordító, igazságügyi nyelvszakértő, és 1985 óta aktívan szolgálja a Németországban élő magyarokat. Mint hívő katolikus, a Rajna-vidéki magyar katolikus egyházközség képviselő testületének tagja. www.katolikus.info

A Nemzetőrség külföldi képviseleteinek legfőbb feladata a nemzetközi kapcsolatok építése és fejlesztése különböző társadalmi szervezetekkel, egyházközségekkel, pártokkal, közösségekkel és magánszemélyekkel. Célunk a baráti szálak erősítése, a népek barátságánek elősegítése.

További fontos feladat azoknak az akadályoknak a mérséklése és elhárítása, amelyek országaink között a nézetkülönbségek miatt fennállnak. Megfelelő érvekkel támasztjuk alá és képviseljük Magyarország hivatalos álláspontjának a helyességét, és eszmecserékkel védjük nemzeti öntudatunkat és nemzetállamunkat.

Elősegítjük a testvérvárosi kapcsolatok létrejöttét, és a városközi delegációk látogatását.

Vezető személyiségek látogatásai alkalmával egyenruhás díszkíséretet és a vezető személyiséghez méltó gépjárművet biztosítunk. Segítjük a katonai attasé munkáját.
Különböző rendezvények alkalmából készült felvételek
A fotókon lévő személyek a teljesség igénye nélkül: Orbán Viktor miniszterelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Gulyás Gergely miniszter, Martin A. Dale, Siemens vezérigazgatója, Aachen emeritus püspöke, Tordai-Lejkó Gábor főkonzul, Hans-Dietrich Genschen német külügyminiszter, Balog Zoltán miniszter, Rogán Antal, Czukor József nagykövet.
Impresszum:
1956 Magyar Nemzetőrség, Németországi parancsnokság
Ficsor László nemzetőr ezredes
németországi parancsnok
Neuer Wall 2, Pf. 1470
D-47441 Moers
Telefon:
+49 176 960 78000
Vissza a tartalomhoz